HJEM
NYHEDER
KONCERTER
MUSIK
REVIEWS
INFO
BANDFOTO
SCENEPLAN

KONTAKT


 
INFO

 

OLE FRIMER BAND

Den århusianske sanger og guitarist Ole Frimer, med en fortid i legendariske Blue Junction og et tæt samarbejde med Peter Thorup, har i selskab med en håndfuld top-klasse musikere dannet et nyt Ole Frimer Band. Ole Frimer Band har med stor succes lanceret en ny progressiv stil med rødder i blues og elementer fra rock, jazz og fusion. Dansksprogede tekster vinder mere og mere indpas i koncert repertoiret, men der gives stadig god plads til bluestraditionerne. Orkesteret er i dag en af de mest efterspurgte bands i Danmark, når det gælder det blå univers, med koncerter på Skanderborgfestivalen, Malmø Festivalen, Roskilde Jazz Festival, Nibefestivalen, Copenhagen Blues Festival og mange mange flere.

Anmelderne skrev bl.a.
”Ole Frimer Band har med tilføjelsen af Hammond fænomenet Palle Hjorth udviklet sig til et formidabelt live-band, der som ganske få europæiske blues-bands kan improvisere og spille op til hinanden”. – Jan Aaskov, Bluesnews.

”Frimer er en stor og dygtig tekniker, og sammenstødet mellem hans kontrollerede ståltone og Hjorts varme orgelhyl løfter gang på gang den musikalske oplevelse. Fed bluesfeeling!”
Bent Stenbakken, Nordjyske Stiftstidende.PRESSEMEDDELELSE
(WORD-DOKUMENT)

 


INFO FOR PRESS
(WORD DOCUMENT)

 

 

OLE FRIMER

Sangeren og guitaristen Ole Frimer er både nationalt og internationalt prisbelønnet. Med sin unikke ”flesh to string”- teknik og ti selvkomponerede CDer bag sig, har han høstet stor international anerkendelse og erfaring.  I 2001 vandt han med sit band Blue Junction, som de første danskere nogensinde, den amerikanske Real Blues-pris i kategorien ”Best Live European Blues Recording”, og i 2004 prisen for ”Best Foreign Blues Act”. I 2008 modtog han en Danish Music Award for ”Årets Danske Bluesalbum” og i 2011 Bank Nordiks Ærespris for sit mangeårige virke på de danske og udenlandske musikscener.

Ole Frimer har gennem årene udviklet sin egen spillestil og sin egen musikalske personlighed. Hoved-inspirationskilder skal findes i det sydlige USA. Især har Texas-bluesen sat sine spor, men også soul- folk- og countrykunstnere har haft indflydelse på hans musikalske udvikling.

Pressen skrev:
Ole Frimer behersker både guitar og vokal med en autoritet, der viser at han er Danmarks "Truly Great Bluesman".
Jan Aaskov, Roots Zone
          
Ole Frimer spiller sin spade med lige dén timing, dét touch og dét swing, der skal til, for at blues i 2008 skal give mening.
Steffen Jungersen, BT                                                       

Glimrende komponist og tekstforfatter, og den værdige afløser for Peter Thorup.
Peter Nørgård, Ekstra Bladet      
                                                                 
Autentisk blues sanger og eminent guitarist, der med årene har udviklet sin egen spillestil og sin egen musikalske personlighed.
Uffe Christensen, Jyllandsposten

 

Den internationale presse skrev:
Convincing vocalist and a totally tasteful guitarist.
Real Blues Magazine, Salt Spring, BC
                                                                                                    
Authentic vocalist and amazing guitar alchemist.
OffBeat, New Orleans, Louisiana

An above average singer and a very strong and mature guitarist.
Alligator Records, Chicago, Illinois

 

 

 

 

 

NIELS OLE THORNING

Organist- og keyboardspiller. En erfaren top-klasse musiker med en let genkendelige stil og lyd. Niels Ole har spillet med så prominente navne som Nina Hagen, Peter Belli, Johnny Madsen, Henning Stærk, Seth Walker og mange flere.

 

 

 

 

 

 

 

 

JESPER BYLLING

Bassist Jesper Bylling har tidligere spillet med Allan Olsen, Johnny Madsen m.fl. Jesper er en nutidig, bredspektret og virtuos bassist I mesterklassen, med en egen tone og en ofte lyrisk tilgang.

 

 

 

 

 

 

 

 

CLAUS DAUGAARD

Claus Daugaard. En af Danmarks absolut skarpeste og mest erfarne trommeslagere. Har spillet med Ole i 20 år.